Levegő mikrobiológiai vizsgálat, levegő tisztasági vizsgálat

Cégünk vállalja a levegő mikrobiológiai vizsgálat elvégzését (levegő tisztasági vizsgálat) mikroorganizmus szám (baktériumszám), penészgombaszám, Legionella szám meghatározását.

A levegő rendszeres vizsgálata, ellenőrzése fontos az egyes ipari létesítményekben (pl. gyógyszeripar, élelmiszeripar stb.), valamint egészségügyi intézményekben, ahol a levegőben lévő mikroorganizmusok a gyártott terméket, vagy a termelési folyamatot szennyezhetik, minőségét befolyásolhatják. Az egészségügyi intézmények egyes helyiségeiben (pl. műtő, előkészítő helyiség, kezelő) csíraszegény és patogén mikroorganizmusoktól mentes levegőt kell biztosítani.

Az egyes munkahelyeken a légkezelők, szellőztető berendezések is okozhatnak problémát, közrejátszhatnak a mikroorganizmusok felszaporodásában, egészségügyi panaszok kialakulásában. A levegő mikrobiológiai vizsgálat segítségével megállapítható, hogy szükséges-e a légkezelő berendezések tisztítása, fertőtlenítése.

 

Levegő tisztasági vizsgálat célja, módja:

A vizsgálat célja a levegő minőségének meghatározása az érintett épület helyiségeiben, munkaterületein. A helyiségekben rögzített mintavételi helyeken határoztuk meg a levegő mikrobiológiai szennyezettségét a megrendelővel egyeztetett pontokon.

A helyszíni mintavételt levegő mintavevő berendezéssel, ütköztetés módszerrel végezzük. A mintavétel során rögzítésre kerülnek helyiség a klímaparaméterei is. A levegő hőmérséklete (°C), páratartalma (%), és a légmozgás sebessége (m/s).

A mintavételt követően a mintákat laboratóriumba szállítjuk, ahol a levegő mikrobiális szennyezettségének vizsgálatát tenyésztéssel végezzük el, ezt követően értékeljük. A telepszámot (CFU) 1 m3 levegőre vonatkoztatjuk.

A vizsgálat eredményeit az MSZ –03-190-87 Egészségügyi intézmények mesterséges levegőellátása szabvány szerint értékeljük. A szabvány az egészségügyi intézmények mesterséges levegőellátást igénylő helyiségeit a szellőző levegő csíra-, ill. részecsketartalma szempontjából öt csoportba osztja.

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

levegő mikrobiológiai vizsgálata