Hulladékgazdálkodási engedélykérelem összeállítása

Cégünk vállalja hulladékgazdálkodási engedélykérelem összeállítását, valamint Hatósági ügyintézését.

Hulladékgazdálkodási tevékenység alatt elsősorban a hulladékok szállítását, gyűjtését, kereskedelmét, közvetítését, valamint kezelését (előkezelés, hasznosítás, ártalmatlanítás) értjük, melyeket a hulladékokról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény szabályoz.

A hulladékgazdálkodási tevékenységek nyilvántartásba vételével, valamint engedélyezésével kapcsolatos hatósági tevékenységekkel és eljárásokkal a 439/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet foglalkozik.

 

Hulladék közvetítő és kereskedő tevékenység

A hulladék közvetítő és kereskedő tevékenység nyilvántartásba vételt követően kezdhető meg. A hulladék közvetítőnek és a kereskedőnek a nyilvántartásba vétel iránti kérelmet a tevékenységének megkezdése előtt a hulladékgazdálkodási hatósághoz kell benyújtania.

 

Hulladékgazdálkodási engedélykérelem szükségessége

Hulladékgazdálkodási tevékenységet csak hulladékgazdálkodási engedély birtokában lehet végezni.

Engedélyköteles hulladékgazdálkodási tevékenységek:

  • hulladék gyűjtés: a hulladék összegyűjtése hulladékkezelő létesítménybe történő elszállítás céljából, a gyűjtés magában foglalja a hulladék előzetes válogatását és előzetes tárolását is.
  • hulladék szállítás: a hulladék telephelyen kívüli mozgatása.
  • hulladék közvetítés: olyan gazdálkodó szervezet által végzett tevékenység amikor a közvetítő más nevében szervezi a hulladék hasznosítását, vagy ártalmatlanítását, ideértve azt az esetet is, amikor a közvetítő nem lesz a hulladék tényleges birtokosa.
  • hulladék kereskedelem: olyan gazdálkodó szervezet által végzett tevékenység, amikor a kereskedő a hulladékot saját vagy más nevében vásárolja meg, és azt követően eladja, ideértve azt az esetet is, amikor a kereskedő nem lesz a hulladék tényleges birtokosa.
  • hulladék kezelés: a hulladék fizikai, kémiai, biológiai kezelése, átalakítása.
  • hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység: a közszolgáltatás körébe tartozó hulladék átvételét, gyűjtését, elszállítását, kezelését, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással érintett hulladékgazdálkodási létesítmény fenntartását, üzemeltetését, vagyonkezelését és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás országos szintű megszervezését biztosító, kötelező jelleggel igénybe veendő szolgáltatás.

A gyűjtésre, a szállításra, a közvetítésre, a kereskedelemre, az előkezelésre, a hasznosításra, illetve az ártalmatlanításra vonatkozó hulladékgazdálkodási engedély együttesen is kérelmezhető.

Hulladékgazdálkodási engedélykérelem összeállítását szakirányú végzettséggel, valamint hulladékgazdálkodási szakértői jogosultsággal lehet végezni.

 

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

hulladékgazdálkodási engedélykérelem