Biocid termék engedélyeztetés

Cégünk vállalja biocid termék engedélyeztetés ügyintézését.

Az 528/2012/EU rendelet és a 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendeletnek megfelelően a biocid termékeket forgalomba hozataluk előtt engedélyeztetni kell. A vállalatok több különböző eljárás közül választhatnak:

  • Uniós engedélyezés: egyetlen lépésben az egész Unióra kiterjedő engedély kérelmezés.
  • Nemzeti engedélyezés: Uniós engedéllyel nem rendelkező egyedi biocid termék vagy biocid termékcsalád Magyarországon vagy annak bizonyos részén nemzeti engedély birtokában hozható forgalomba és használható fel.
  • Egyszerűsített engedélyezés: olyan termékek számára, amelyek megfelelnek a rendeletben meghatározott bizonyos kritériumoknak, pl. nem tartalmaznak aggodalomra okot adó anyagokat, nanoanyagot, stb.
  • Kölcsönös elismerési eljárás: meglévő nemzeti engedély birtokában, ha a vállalat a terméket több országban kívánja forgalmazni, kérelmezheti a termék engedélyének kölcsönös elismerését.

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

biocid termék engedélyeztetés