Tűzvédelmi oktatás

Cégünk vállalja a tűzvédelmi oktatás megtartását oktatási tematika kidolgozását. Az oktatások elvégzését online oktatás formájában is vállaljuk.

Az oktatás célja, hogy a munkavállalók megismerjék a munkahely tűzvédelmi jellemzőit a munkafolyamatok és a termékek, áruk tűzveszélyességét, a tűzjelzés módját, a tűz esetén követendő magatartási szabályokat, a tűzoltó felszerelések, berendezések használatát és a munkahelyi tűzvédelmi szabályzat tartalmát és előírásait.

 

Oktatás tematikája:

Az oktatási tematika tartalmazza a munkáltató és munkavállaló tűzvédelmi feladatait, a tűzjelzés álltalános szabályait, a teendőket, beavatkozásokat tűzeset esetén, a létesítmény kiürítését, az általános tűzmegelőzési szabályokat, tűzvédelmi szabályzat ismertetését, egyéb tűzvédelmi előírásokat.

 

Tűzvédelmi oktatás jogszabályi előírásai:

  1. évi XXXI. törvény 22 § (3) * A munkáltató köteles gondoskodni a munkavállalói, illetőleg a munkavégzésben részt vevő családtagjai évenkénti tűzvédelmi oktatásáról, valamint arról, hogy azok a munkakörükkel, tevékenységükkel kapcsolatos tűzvédelmi ismereteket a foglalkoztatásuk megkezdése előtt elsajátítsák, a tűz esetén végzendő feladataikat megismerjék.

(4) A munkáltató azt a munkavállalót, illetőleg a munkavégzésben részt vevő családtagot, aki a tevékenységéhez szükséges tűzvédelmi ismeretekkel, illetőleg az előírt tűzvédelmi szakvizsgával nem rendelkezik, az adott tevékenységgel nem foglalkoztathatja.

9/2015. (III. 25.) BM rendelet  7 § (6) * A munkavégzésben részt vevő családtagokkal együtt ötnél több munkavállalót foglalkoztató vagy ötvennél több személy befogadására alkalmas helyiséget üzemeltető gazdálkodó szervezet esetén, ahol középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy alkalmazását írja elő a rendelet, a tűzvédelmi oktatás tananyagát legalább középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készítheti. Azokban az esetekben, ahol a jogszabály felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy alkalmazását írja elő, az oktatás tananyagát kizárólag felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készítheti.

 

A munkavállalók tűzvédelmi oktatásának esetei:

  • a munkába lépést megelőző oktatás
  • az időszakos tűzvédelmi továbbképzés
  • a soron kívüli, vagy rendkívüli oktatások.

 

Az oktatás tananyagát a tananyag készítésére jogosult megfelelő szakképesítéssel rendelkező szakember oktathatja.

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

tűzvédelmi oktatás