Tűzoltó készülék karbantartás, tűzoltó-vízforrások felülvizsgálata

Cégünk vállalja tűzoltó készülék karbantartás elvégzését, valamint tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát.

Az 54/2014 (XII.5.) BM rendelet (OTSZ) szerint:

Tűzoltó készülék karbantartását kizárólag a jogszabályi feltételeknek megfelelő, a hatóság által nyilvántartásba vett karbantartó szervezet vagy az ilyen karbantartó szervezettel szerződéses jogviszonyban álló felülvizsgáló végezheti.
Tűzoltó készülék karbantartását az arra vonatkozó, érvényes tűzvédelmi szakvizsgabizonyítvánnyal rendelkező karbantartó személy végezheti.

A készenlétben tartó gondoskodik a készenlétben tartott tűzoltó készülékek jogszabályban meghatározott időközönkénti karbantartásáról, a részben vagy teljesen kiürült, kiürített tűzoltó készülékek újratöltéséről.

A karbantartás évenként kötelező, azonban karbantartásból is megkülönböztetünk három félét. Létezik alap/ közép/ teljes körű karbantartás, melynek jellege a készülék életkorától függ.

tűzoltó-vízforrások üzemképességéről, megközelíthetőségéről, fagy elleni védelméről, az előírt rendszeres ellenőrzések, karbantartások, javítások és nyomáspróbák elvégzéséről az oltóvíz hálózat üzemben tartásáért felelős szervezet gondoskodik.

A felülvizsgálatot – a falitűzcsapszekrényeknek a felelős személy általi szokásos ellenőrzését kivéve – tűzoltóvízforrások felülvizsgálatára vonatkozó érvényes tűzvédelmi szakvizsga-bizonyítvánnyal rendelkező személy végezheti.

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

tűzoltó készülék karbantartás