Tűzjelző berendezés hangnyomás mérés

Cégünk vállalja beépített tűzjelző berendezés hangnyomás mérés elvégzését.

A beépített tűzjelző berendezések vizsgálatát, hangnyomás mérését az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiadott Tűzvédelmi Műszaki Irányelv, TvMI 5.3.2022.06.13. határozza meg.

 

A hangnyomás mérés módja:

A mérés során az LAeq – egyenértékű A-hangnyomásszintet alkalmazzuk.  Az elvégzett vizsgálatról mérési jegyzőkönyvet készítünk.

A vizsgálatot zajártalom mérés szakterületre az egészségügyi miniszter rendelete alapján engedéllyel rendelkező szakértői jogosultsággal végezzük. A vizsgálat során használt műszer kielégíti az MSZ EN-60651 számú szabvány szerinti 1. pontossági osztályú mérőkör követelményeit, hitelesített, kalibrált.

 

Tűzjelző berendezés hangnyomás értékelése:

Az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (OTSZ) szerint a tűzjelző berendezések esetében az üzemi próbáknak ki kell terjednie minden hangjelző és fényjelző eszköz elhelyezésének megfelelőségére.

  1. A hangjelzők OTSZ 158. § (4) bekezdése da) pontjában foglalt elhelyezése megfelelő, ha az ott tartózkodó személyek által észlelhető és általános esetben a tűzriasztásra szolgáló hangnyomás legalább 65 dB(A), vagy a területen várható bármely 30 másodpercnél hosszabb ideig fennálló zaj 5 dB(A)–lel megnövelt értéke közül a nagyobb érték.
  2. Ha a riasztás alvó emberek felébresztésére szolgál, akkor a hangjelzők OTSZ 158. § (4) bekezdése da) pontjában foglalt elhelyezése megfelelő, ha a hangjelzés minimális mértéke 75 dB(A) az ágynak a fej felőli oldalánál.
  3. A hangjelzők OTSZ 158. § (4) bekezdése da) pontjában foglalt elhelyezése megfelelő, ha a hangjelzőtől 1,00 méterre a hangnyomás nem haladja meg 120 dB(A)–t.

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

tűzjelző berendezés hangnyomás mérés