Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam

Cégünk vállalja a munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam lebonyolítását helyszíni kiszállással, kis létszámú (2-3 fős) megrendelés esetén is.

Az 1993. évi XCIII. törvény (Mvt.) 46. §- a alapján:

A munkahelyen – jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően – biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.

Ennek egyik feltétele a megfelelő számú munkahelyi elsősegélynyújtó személy biztosítása. 

 

Elsősegélyhelyek

3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről

  1. § (1) Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személyek jelenlétét kell biztosítani. Egy vagy több elsősegélynyújtásra szolgáló – hordággyal is könnyen megközelíthető – helyiséget kell biztosítani ott, ahol a helyiségek mérete, a végzett tevékenység jellege és a balesetek gyakorisága ezt indokolja.

(2) Az elsősegélynyújtó felszerelést, a mentődobozt és a tevékenységtől függően hordágyat, megfelelő mennyiségben és minőségben, jól látható, könnyen és gyorsan elérhető, szennyeződéstől védett helyen kell készenlétben tartani.

(3) Gondoskodni kell az elhasznált, lejárt, használhatatlan eszközök pótlásáról.

(4) Az elsősegélyhelyeket és a hozzájuk vezető utakat a külön jogszabályban meghatározottak szerint kell jelölni.

(5) Az elsősegélynyújtó felszereléssel, az elsősegélynyújtó hely kialakításával és az elsősegélynyújtás megszervezésével kapcsolatos további követelményeket, valamint a kijelölt elsősegélynyújtók képzése, továbbképzése tekintetében az irányadó előírásokat külön jogszabály tartalmazza.

 

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam

A mai munkakörnyezetben, a legtöbb ország hivatalos egészségügyi és biztonsági szabályozása előírja, hogy legyenek gyakorlott elsősegély nyújtók a munkatársak között. Az EFR (Emergency First Response) programok rugalmas felépítése teszi tanfolyamainkat az élre. A kiváló oktatási anyagok lehetővé teszik, hogy Ön a saját ideje szerint, akár otthon készüljön fel az alapvető elméleti részből, majd az EFR Oktató segítségével sajátítsa el a gyakorlati tudást az önnek megfelelő időpontban.

Az Emergency First Response egy nemzetközi szervezet, tanfolyamai követik a legfrissebb sztenderdjeit az American Heart Association Guidelines 2000-nek, a Basic Life Support nemzetközi munkacsoportnak és az előírásait az International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR)-nak, melyek megadják önnek a magabiztosságot, hogy valóban segíthessen egy vészhelyzetben.
Az alacsony létszámú csoportok lehetőséget adnak az elegendő gyakorlásra, és a személyre szabott oktatásra.

A tanfolyam időtartama: kb. 3-4 óra. A hallgatók írásbeli vizsgát tesznek (tesztlap kitöltése) a tanfolyam végén. A sikeres vizsga követelmény: 82%

A munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam végén a hallgatók igazolást kapnak arról, hogy a munkahelyi elsősegély tananyagot elsajátították. A tanfolyam hallgatói egy jegyzetet is kapnak, mely részletesen tartalmazza az elsősegélynyújtás alapjait.       

                  

Oktatási tematika

  • Üdvözlés és bemutatkozás
  • Papírmunka
  • Tanfolyami áttekintés
  • Elméleti előadás-prezentáció
  • Írásbeli vizsga
  • Készségfejlesztés
  • Forgató könyvszerű gyakorlás ambu-babán, eszközökkel

 

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam