KÜJ szám, KTJ szám (környezetvédelmi azonosító) igénylése, ügyintézése

Cégünk vállalja KÜJ szám, KTJ szám igénylését, ügyintézését.

 

Környezetvédelmi azonosító szükségessége

Az egyedi környezetvédelmi azonosító adat az ügyfél környezetvédelmi közigazgatási hatósági eljárás, továbbá az OKIR-ral kapcsolatos környezetvédelmi adatszolgáltatás során való azonosítására szolgál.

A környezeti alapnyilvántartásról szóló 78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet alapján környezetvédelmi azonosítóval kell rendelkeznie minden környezetvédelmi ügyfélnek.

Környezetvédelmi ügyfél:

  • akire (amelyre) a hatóság jogokat vagy kötelezettségeket állapított meg,
  • akiket (amelyeket) a környezet használatával, igénybevételével, állapotával kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség terhel,
  • akiket (amelyeket) a hatóság a környezet szennyezésének és károsodásának megelőzése, csökkentése, megszűnése és felszámolása miatt nyilvántart,
  • akiket (amelyeket) a hatóság a környezet használatával, szennyezésével és károsításával kapcsolatban fizetési kötelezettség teljesítése, ellenőrzése érdekében nyilvántart.

Egyedi környezetvédelmi azonosító adat hiányában környezetvédelmi közigazgatási hatósági eljárás lefolytatására irányuló kérelem nem nyújtható be, továbbá környezetvédelmi adatszolgáltatás nem teljesíthető.

 

KÜJ szám:

Környezetvédelmi ügyfél jel (KÜJ): természetes személyjogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet egyedi környezetvédelmi azonosító adata.

KTJ szám:

Környezetvédelmi területi jel (KTJ): környezetvédelmi objektum egyedi környezetvédelmi azonosító adata.

 

Az egyedi környezetvédelmi azonosító adatot a hatóság (környezetvédelmi, vízvédelmi hatóság elektronikus úton benyújtott kérelemre hozza létre.

 

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

KÜJ szám