Környezetvédelmi tervfejezet készítése

Cégünk vállalja környezetvédelmi tervfejezet elkészítését és az ezzel kapcsolatos szaktanácsadást.

 

A tervfejezet célja, szükségessége

A környezetvédelmi tervfejezetet abban az esetben kell elkészíteni, ha az engedélyezendő tevékenység feltételezhetően káros hatással lehet a környezetre, illetve ha azt a hatóságok előírják.

Magyarországon az alábbi két engedélyezési eljárás során szükséges a tervfejezet elkészítése:

  • egyes építési engedélyezési eljárások esetében, mint például a használatbavételi-, fennmaradási-, építési engedély, vagy működési engedély megkérésekor,
  • telepengedélyezési eljárás során az engedélyköteles tevékenység végzése érdekében. Ebben az esetben a telepengedélyek egyik kötelező melléklete a környezetvédelmi tervfejezet. A telephelyengedély-köteles tevékenységek listáját az 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet 2. mellékelte tartalmazza.

 

A tervfejezet tartalma, felépítése

A dokumentáció részletesen bemutatja a tervezett tevékenység jövőbeni becsült hatásait valamennyi környezeti elememre (talaj, felszín alatti víz, felszíni víz, levegő, élővilág). A tervfejezet tartalmazza a tervezett létesítmény bemutatását, az alkalmazandó technológia részletes leírását, környezetre gyakorolt hatásait. Esetleges káresemények kezelésének lehetséges módját.

A dokumentáció tartalmazza a szakértői nyilatkozatot a tervezett egység, technológia környezetvédelmi megfelelőségével kapcsolatban.

A tervfejezet elkészítését környezetvédelmi szakértői jogosultsággal végezzük.

 

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

környezetvédelmi tervfejezet