+36 30 9935128 oritibor@mktori.hu

Munkavédelmi oktatás:

Mind a munkavállaló, mind a munkáltató kötelessége a helyes munkavédelmi szemlélet kialakítása, a munkahelyeken, munkakörökben felmerülhető veszélyek, ártalmak felismerése és ezek megelőzése, a megfelelő szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzése és helyes alkalmazása.

Előzetes elméleti és gyakorlati oktatásban kell részesíteni minden dolgozót:

  • munkábalépéskor,
  • munkahely vagy munkakör megváltozásakor,
  • munkaeszköz átalakításakor vagy új munkaeszköz üzembe helyezésekor,
  • új technológia bevezetésekor,
  • a cég területén munkát végző, de állományunkba nem tartozó dolgozókat (beleértve a tanulókat is) az esetben, ha a vállalatok közötti szerződés másként nem rendelkezik.

Az ismétlődő munkavédelmi oktatás gyakoriságát a munkáltató határozza meg a munka jellegének, a kockázatoknak megfelelően, lehetőleg munkakörönként. Célszerű valamennyi munkakört betöltő munkavállalót tényleges oktatásban részesíteni, legalább évente.

A rendkívüli munkavédelmi oktatás célja, hogy tanulságos eseményhez kötődően (pl.: egy súlyos munkabaleset, rendkívüli esemény, üzemzavar, kvázi baleset) alkalmat biztosítson a megelőzés kérdéseinek, tanulságainak megbeszélésére. Indokolhatja az ilyen oktatás megtartását egy átfogó hatósági ellenőrzésből levonható tanulságok elemző megtárgyalása.

Cégünk vállalja az oktatási tematika kidolgozását, munkavédelmi oktatás megtartását. Az oktatások elvégzését online oktatás formájában is vállaljuk.

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné Ön is igénybe venni szolgáltatásunkat keressen minket az alábbi elérhetőségeken (telefon: +36309935128, e-mail: oritibor@mktori.hu) vagy itt kérhet ajánlatot!

munkavédelmi oktatás